Microsoft investeert meer in datacenter dankzij focus op cloud

Modern interior of server room in datacenter

Microsoft richt zich in toenemende mate op het leveren van clouddiensten, waaronder Office 365, Azure en Dynamic CRM Online. Om deze dienstverlening te kunnen verzorgen investeert Microsoft hierdoor steeds meer in datacenters.

Microsoft’s CEO Satya Nadella en CFO Amy Hood gingen maandag 26 januari in een conference call over de jaarcijfers van Microsoft uitgebreid in op de clouddiensten die het bedrijf leveren. Dit terwijl de cloud op dit moment slechts goed is voor een beperkt deel van de omzet van Microsoft. Dit is dan ook tekenend voor de toekomst die het bedrijf ziet in haar cloudafdeling.

Research & development

Nadella en Hood kondigen aan meer te gaan investeren in datacenters en computersystemen voor research & development ter ondersteuning van haar cloudportfolio en afdeling voor consumentenapparatuur. De cloud en consumentenapparaten zijn dan ook twee belangrijke onderdelen van Microsoft’s strategie voor de komende jaren.

Het bedrijf bouwt daarnaast in Nederland een datacenter in Middenmeer. Het gaat om een groen datacenter dat op het bedrijventerrein Agriport A7 moet komen te staan. Microsoft investeert in totaal 2 miljard euro in het datacenter.

Lees ook
nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

  Overname opent nieuwe markten voor nLighten in België, Zwitserland en Spanje en breidt de aanwezigheid in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland uit.   nLighten heeft de overname bekendgemaakt van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure. Deze stap versterkt de positie van nLighten als marktleider binnen de Europese1

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA, aanbieder van IT-technologie en –diensten, kondigt aan dat zijn Global Data Centers divisie een derde datacentercampus in Berlijn zal ontwikkelen.

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers gaat aan de slag als CEO van Penta Infra, zo kondigen Europese core en edge colocatie provider Penta Infra en hoofdinvesteerder Photon Capital vandaag aan. Sprengers is een zeer ervaren ICT-leider met een indrukwekkende internationale staat van dienst op het gebied van bedrijfs-, volume- en margegroei. Hij neemt de functie over van A1