Nerdalize ontvangt subsidie voor serverradiatoren in woningen

nerdalize

Nerdalize ontvangt van STW een lening van 250.000 euro voor de doorontwikkeling van een systeem waarbij computerservers huizen verwarmen. Het bedrijf verwerkt servers in radiatoren.

Het koelen van datacenters kost veel energie. Door servers in radiatoren te verwerken en deze in woningen te plaatsen weet Nerdalize de warmte die servers generen efficiënt in te zetten. De servers kunnen hierdoor hun warmte afstaan aan hun omgeving en hoeven dus minder hard gekoeld te worden, terwijl huiseigenaren profiteren van een lagere energierekening.

Serverradiator laten plaatsen

Klanten kunnen via Nerdalize een serverradiator bij hen thuis laten plaatsen. Deze radiator wordt door Nerdalize beheerd. Zodra een klant van Nerdalize aanspraak maakt op de rekenkracht in de serverradiator bij een consument thuis gaat de verwarming in zijn of haar woning draaien.

Het draaien van servers in een woning kost natuurlijk energie en daarmee geld. Nerdalize vergoedt daarom deels de energierekening van de huiseigenaar. Bedrijven die capaciteit afnemen bij Nerdalize betalen voor deze rekencapaciteit.

Winst voor alle partijen

In het systeem winnen alle betrokken partijen. Huiseigenaren zijn goedkoper uit doordat een belangrijk deel van hun energierekening wordt vergoedt. Bedrijven kunnen goedkoper rekencapaciteit afnemen doordat Nerdalize niet hoeft te investeren in dure datacenters en de capaciteit gedecentraliseerd bij mensen kan onderbrengen. Nerdalize zelf profiteert door een marge te leggen op de kosten die het bedrijf doorberekent aan afnemers.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Volgens een recente blog van Daniel Bizo, Research Director bij Uptime Institute Intelligence, moeten de verwachtingen rondom vloeistofkoeling in datacenters bijgesteld worden. Bizo wijst op enkele fundamentele uitdagingen die nog overwonnen moeten worden.

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Intel hebben een nieuw immersion pooling-systeem ontwikkeld dat specifiek bedoeld is voor zogeheten Radio Access Network (RAN) telecomnetwerken. Het 2U KUL RAN rack is gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het belooft tot 20% energiebesparing op apparaatniveau te bieden.

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling gaat met ingang van 2 februari 2024 verder onder een nieuwe naam: METIS. Vanaf dezelfde datum verlaat het bedrijf - dat in de afgelopen negen jaar een betrouwbare reputatie heeft opgebouwd in het koelen van onder andere datacenters - in goede harmonie de DE WIT groep om zelfstandig verder te groeien.