Amazon wil Israëlische datacenterstart-up overnemen

Amazon overweegt een Israëlische start-up over te nemen. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling van snellere communicatie- en rekensystemen voor datacenters. Amazon zou de technologie willen gebruiken in haar eigen datacenters.

Persbureau Reuters meldt op basis van het Israëlische Calcalist dat het gaat om Annapurna Labs, een bedrijf dat al sinds 2011 onder de radar opereert. Het is niet helemaal duidelijk wat voor product het bedrijf ontwikkeld, terwijl het bedrijf ook geen informatie heeft vrijgegeven over de eigen organisatie. Annapurna Labs laat alleen los de wijze waarop platformen worden ontworpen te zullen veranderen. Een bron van ZDnet weet te melden dat het bedrijf werkt aan snellere communicatie- en rekensystemen voor datacenters.

Avigdor Willenz

Annapurna Labs is eigenaar van de zakenman Avigdor Willenz en wordt gesteund door verschillende investeerders. Het gaat hierbij onder andere om de chipfabrikant ARM en de venture capital firma Walden International. Het bedrijf zou via private funding tientallen miljoenen euro’s hebben weten op te halen voor haar project.

Amazon volgens de Calcalist als onderdeel van de overname een nieuw R&D-centrum in Israël. Waar dit centrum precies wordt gebouwd is niet bekend.

Lees ook
Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

De applicaties die we elke dag gebruiken veranderen en worden veeleisender waar het om infrastructuur. Er moeten meer gegevens in realtime worden verwerkt, met een lagere latency. Er is aanzienlijk meer symmetrie nodig om grote hoeveelheden oost-westverkeer te ondersteunen. Bovendien is er een sterk toegenomen behoefte aan flexibiliteit.

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Eerder investeerde al Amerikaanse en Scandinavische energiebedrijven in der datacentersector, nu zien we hetzelfde fenomeen ook in Spanje. Het Spaanse energiebedrijf Iberdrola streeft namelijk naar een uitbreiding van zijn activiteiten

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.