Facebook implementeert energiekwaliteitmeters in datacenters

enersure-enkapsis

Facebook maakt bekend in haar datacenters energiekwaliteitsmeters te gaan implementeren van TrendPoint Systems. De meters moeten Facebook helpen een aanzienlijke kostenbesparing te realiseren op het energiegebruik.

Bedrijven als Facebook verbruiken dusdanig veel energie dat zelfs een minimale verbetering in energie-efficiëntie al een gigantische kostenbesparing kan opleveren. Facebook zet de Enersure Enkapsis meters van TrendPoint in om het energieverbruik in haar datacenters nauwkeurig in beeld te brengen. Het bedrijf wil hiermee beter in kaart brengen waar nog onnodig energie wordt verbruikt en dus verbeteringen mogelijk zijn. Hierdoor moet de IT-infrastructuur in de datacenters verder worden geoptimaliseerd.

DCIM-oplossing

De Enersure Enkapsis meters worden geïntegreerd in de Data Center Infrastructure Management (DCIM)-oplossing die Facebook gebruikt. Het bedrijf kan hierdoor in deze DCIM-oplossing direct de gegevens die door de energiekwaliteitsmeters worden verzameld aflezen en analyseren. Deze DCIM-oplossing is op maat gemaakt door CA Technologies.

Facebook bezit op dit moment drie eigen datacenters in de Verenigde Staten en één datacenter in Zweden. Daarnaast neemt het bedrijf colocatieruimte af bij verschillende providers in de Verenigde Staten. Het social media-bedrijf is echter bezig de infrastructuur op deze locaties af te bouwen.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)