Amazon bouwt windmolenpark met 500.000 MWh capaciteit

windmolens

Amazon Web Service gaat een samenwerking aan met Pattern Energy Group voor de bouw en operationele ondersteuning van een windmolenpark in Benton County in de Amerikaanse staat Indiana. Naar verwachting gaat het park zo’n 500.000 megawatt uur aan windenergie leveren op jaarbasis.

Het nieuwe windpark gaat Amazon Web Services Wind Farm (Fowler Ridge) heten en moet in januari 2016 operationeel zijn. Het park moet voldoende stroom gaan leveren om zowel huidige als toekomstige datacenters van Amazon aan te drijven. Amazon krijgt voldoende energie tot haar zijn beschikking op 46.000 Amerikaanse woningen aan te drijven. De bouw van het windmolenpark is onderdeel van AWS’s strategie om op lange termijn voor 100% gebruik te maken van duurzame energie.

Nieuwe bron van schone energie

“Amazon Web Services Wind Farm (Fowler Ridge) voegt een nieuwe bron van schone energie toe aan het energienetwerk. Hierop draaien we momenteel een groot aantal bestaande datacenters, terwijl er toekomstplannen bestaan om ons groeiende klantenbestand te ondersteunen”, legt Jerry Hunter, Vice President Infrastructuur bij Amazon Web Services.

“Deze Power Purchase Agreement (PPA) helpt de hoeveelheid duurzame energie die wordt gebruikt om onze infrastructuur in de Verenigde Staten (VS) aan te drijven en is één van de vele duurzame activiteiten en energieprojecten waar wij momenteel aan werken om datacenters aan te drijven”, aldus Hunter.

Dossiers