BICSI lanceert vernieuwde datacenterstandaard

datacenter

BICSI heeft kort voor de jaarwisseling de vernieuwde versie van haar belangrijkste standaard gelanceerd: ANSI/BICSI 002-2014, Data Center Design and Implementation Best Practices. Wereldwijd wordt de standaard gezien als de belangrijkste standaard voor datacenterontwerp.

De bouw en uitbreiding van datacenters blijft de komende tien jaar volgens BICSI wereldwijd gestaag groeien. De focus komt hierbij in toenemende mate te liggen op betrouwbaarheid en efficiëntie. Het initiële ontwerp van een datacenter speelt hierbij een steeds belangrijkere rol. BICSI stelt dat datacenterontwerpers vandaag de dag kennis nodig hebben over mechanische-, elektrische- en telecommunicatiesystemen en de wijze waarop deze systemen met elkaar samenwerken. Dit zijn onderwerpen die in de gemiddelde handleiding of standaard niet worden behandeld.

Kritieke datacenterinfrastructuur

De nieuwe standaard bestaat uit 500 pagina’s en bevat allerlei nieuwe informatie over kritieke datacenterinfrastructuur waaronder modulaire datacenters en datacenters in een container. Ook datacenter infrastructure management (DCIM)-oplossingen en gebouwbeheersystemen, stroomvoorziening, warme en koude gangen, multi-datacenter architectuur, energie-efficiëntie en het outsourcen van datacenterdiensten komen in de standaard aan bod.

“Deze vernieuwde standaard is de optelsom van honderden uren werk van een internationaal team waar ruim 50 experts met kennis over alle disciplines binnen datacenters vrijwillig aan hebben deelgenomen”, zegt Michael Collins, directeur van BICSI. “De vrijwilligers hebben ontelbare uren besteed aan het reviewen van bestaande content uit de 2011-editie om veranderingen en ontwikkelingen in de grote datacentermarkten op te nemen. BICSI 002-2014 is een essentiële standaard die in de bibliotheek van iedere datacenterprofessional thuishoort.”

Dossiers
Meer over
Lees ook
NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA, aanbieder van IT-technologie en –diensten, kondigt aan dat zijn Global Data Centers divisie een derde datacentercampus in Berlijn zal ontwikkelen.

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers gaat aan de slag als CEO van Penta Infra, zo kondigen Europese core en edge colocatie provider Penta Infra en hoofdinvesteerder Photon Capital vandaag aan. Sprengers is een zeer ervaren ICT-leider met een indrukwekkende internationale staat van dienst op het gebied van bedrijfs-, volume- en margegroei. Hij neemt de functie over van A1

Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

De komst van nieuwe datacentra wordt moeilijker. Het is ‘Nee, tenzij’. Datacentra nemen veel ruimte in beslag en gebruiken veel elektriciteit. De gemeente wil daarom strenger zijn bij de komst van nieuwe datacentra. Het voorstel voor nieuw beleid ligt vanaf 28 december ter inzage.