Emerson Network Power introduceert indirecte vrije koeling door verdamping

liebert-efc

Emerson Network Power, onderdeel van Emerson, brengt de Liebert EFC op de Europese markt. Daarnaast maakt het bedrijf bekend de deuren te openen van een nieuwe hypermoderne testruimte voor verdampingskoeling in het Thermal Management Customer Experience Center in Piove di Sacco (Padova, Italië).

De Liebert EFC van Emerson Network Power combineert indirecte vrije koeling door verdamping en een lucht-lucht-warmtewisselaar in een enkele unit. Dankzij dit verdampingsproces kan deze technologie een pPUE bereiken van 1,03 en de CO2-uitstoot verminderen. Het systeem zorgt voor een hoge energie-efficiëntie, waardoor datacenterbeheerders en -eigenaren op de kosten kunnen besparen.

 

Evaporative Cooling Validation Area

De testruimte van het Customer Experience Center, de Evaporative Cooling Validation Area, geeft klanten de mogelijkheid de Liebert EFC met eigen ogen te bekijken. De testinstallatie simuleert IT-belastingen tot 400 kW, met luchtstroomwaarden tot 100.000 m3 per uur, en bootst piekbelastingen na die gebruikelijk zijn in de EMEA-regio. Een meetnauwkeurigheid van ongeveer 5% wordt gerealiseerd. De Evaporative Cooling Validation Area biedt klanten de mogelijkheid om pre-installatiedemonstraties voor uiteenlopende praktijkomstandigheden bij te wonen. Een team van specialisten van Emerson Network Power is beschikbaar voor uitleg en advies.

De besturingslogica van de Liebert EFC optimaliseert de interne luchtstroomvolumes en -temperaturen op basis van de specifieke serververeisten, waardoor precies wordt voldaan aan de luchtstroombehoeften van de server. Dit voorkomt dat er energie wordt verspild aan het verplaatsen of koelen van niet benodigde lucht. Daarnaast analyseert de iCOM-besturing de meest efficiënte balans tussen water en elektriciteit. De berekening is gebaseerd op de behoeften van het datacenter en houdt ook rekening met schommelingen in tarieven voor water en elektriciteit.

Aanpassen op externe omgevingscondities

De Liebert EFC beschikt daarnaast over bedrijfsmodi die ontworpen zijn voor gebruik in uiteenlopende omstandigheden. Het systeem past zich op de meest efficiënte wijze aan aan zowel de externe omgevingscondities als de koelingsbehoefte van het datacenter. Bovendien zorgt de unit te allen tijde voor een fysieke scheiding tussen binnen en buiten. Dit neemt het risico weg op luchtverontreiniging door variabele externe factoren, zoals veel vervuiling of rook. De technologie is ontwikkeld door de afdeling Thermal Management van Emerson Network Power.

Meer over
Lees ook
Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Volgens een recente blog van Daniel Bizo, Research Director bij Uptime Institute Intelligence, moeten de verwachtingen rondom vloeistofkoeling in datacenters bijgesteld worden. Bizo wijst op enkele fundamentele uitdagingen die nog overwonnen moeten worden.

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Intel hebben een nieuw immersion pooling-systeem ontwikkeld dat specifiek bedoeld is voor zogeheten Radio Access Network (RAN) telecomnetwerken. Het 2U KUL RAN rack is gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het belooft tot 20% energiebesparing op apparaatniveau te bieden.

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling gaat met ingang van 2 februari 2024 verder onder een nieuwe naam: METIS. Vanaf dezelfde datum verlaat het bedrijf - dat in de afgelopen negen jaar een betrouwbare reputatie heeft opgebouwd in het koelen van onder andere datacenters - in goede harmonie de DE WIT groep om zelfstandig verder te groeien.