Taking care of it: continuïteit met Pon Power

PON

Bedrijfskritische datacenters moeten 24/7 draaien. Daarin zit de uitdaging voor Pon Power, de solide leverancier van complete noodstroomvoorzieningen.

“Wij zijn een partner voor het leven. Pon Power biedt zekerheid. Met complete oplossingen voor noodstroomvoorzieningen, zodat de continuïteit honderd procent gegarandeerd is.” Aldus Rob Kopmels, Key Account Manager van Pon Power. Daarbij vertrouwt het bedrijf op Cat-motoren als degelijke, economische en betrouwbare krachtbron. Door jarenlange ervaring in het ontwerpen en bouwen van diesel- en gasmotoren is Caterpillar één van de grootste en meest ervaren motorenproducenten ter wereld. Kopmels: “Er staat wat op het spel. Een noodstroomaggregaat moet stand-by staan, geduldig wachtend op dat ene cruciale moment waarop hij feilloos in actie moet komen. Een klant moet erop kunnen vertrouwen dat de installatie daadwerkelijk gaat draaien als het nodig is.”

Maar Pon Power is niet alleen motorenleverancier, maar - in de woorden van Kompels - ‘een partner voor het leven’. Dat betekent aanspreekpunt zijn, meedenken, oplossingen aandragen en ondersteunen. Ofwel een one-stop-shopping zonder tussenpersonen, ontzorgen van het begin tot einde. “Wij installeren, integreren, controleren en zetten het systeem in werking. Daarbij kiezen we voor energiedistributiesystemen die bewezen hebben optimaal te presteren op het gebied van beschikbaarheid, betrouwbaarheid en veiligheid.”

En met een wijdverbreid servicenetwerk is Pon Power altijd dichtbij. Het doet Kopmels de toezegging uitlokken dat ze bij onverhoopte problemen binnen twee uur tot vier uur op locatie zijn. Kopmels: “Met een monteur die van wanten weet. Wij willen dat de klant zich op zijn eigen bedrijfsvoering concentreert en de power business met een gerust hart aan ons overlaat.”

Gevraagd naar een product onderscheidend aspect van Pon Power, noemt Kopmels de vrijheid om alle componenten te kunnen bouwen en aan elkaar te koppelen en zo tot een systeem te komen dat - onder alle omstandigheden en op elk moment - aansluit op de wens van de klant. Veel datacenters beginnen immers klein om afhankelijk van de potentie van hun klanten mee te groeien. Pon Power kan door de opbouw van een modulair systeem makkelijk uitbreiden als de klant daar om vraagt. “Alsof je de fundering van een groot woonhuis stort om daarna eerst alleen de garage te bouwen. Zolang de infrastructuur aan de voorkant maar goed is neergelegd, is vanaf later al dan niet verder uit te bouwen.”

Service en financiering 

Net zo flexibel als de modulaire systemen zijn de servicecontracten van Pon Power. Verschillende niveau’s van basisonderhoud tot totale zorg, altijd met servicedekking die bij de klant past. “Dat is op en top maatwerk en houdt ook in dat we online monitoren, het op afstand bewaken van de generatoren.” And last but not least biedt Pon Power ook verschillende financieringsconstructies voor haar Cat-producten aan. Kopmels overweegt zelfs een zogeheten honderd-procent-beschikbaarheidsgarantie in te voeren: ”Met een gegarandeerde uptime bevestigen we het vertrouwen in onze geïnstalleerde systemen.”

Klik hier voor meer informatie over de complete noodstroomvoorziening.
 

Dossiers