Cummins lanceert 3,5 megawatt generator

Cummins lanceert haar meest krachtige generator tot nu toe. De QSK95 Series levert 3,5 megawatt aan vermogen en kan daarnaast in krappere ruimtes worden geplaatst dan andere producten van het bedrijf.

De nieuwe generator levert een vermogen van 3.5 MW 60 Hz en 3.75 MVA 50 Hz. Hiermee heeft de generator volgens het bedrijf de hoogste kilowatt per vierkante meter verhouding van alle generatoren in zijn klasse. De generatoren zijn gebaseerd op de QSK95 dieselmotor, die in 2011 is geïntroduceerd.

De generator is zuiniger dan zijn voorgangers. Tony Satterthwaite, directeur van Cummins Power Generation, stelt dat de generator gedurende 8.000 draaiuren maar liefst 400.000 dollar bespaart. Met de generator wil Cummins de total cost of ownership verlagen door installatiekosten, brandstofkosten en onderhoud te verminderen. De generator heeft iedere 25.000 draaiuren een grote revisie nodig.

Dossiers
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Flexidao helpt Google ook buiten Europa inzicht te krijgen in gebruik van schone energie

Flexidao helpt Google ook buiten Europa inzicht te krijgen in gebruik van schone energie

Flexidao heeft zijn samenwerking met Google uitgebreid, waardoor het nu niet alleen in Europa actief is, maar ook in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië. Bij deze samenwerking maakt Google gebruik van Flexidao's Clean Electricity Portfolio Management System voor het nauwkeurig volgen van certificaten voor schone energie. Dat meldt het in Barcel1

Eurobat: veel innovatie, maar Li-ion en loodbatterijen blijven voorlopig dominant

Eurobat: veel innovatie, maar Li-ion en loodbatterijen blijven voorlopig dominant

In een recente publicatie van Eurobat, de vereniging van fabrikanten en afnemers van batterijen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, wordt ingegaan op de toekomst van batterijtechnologie. Ondanks de grote nadruk op innovatie blijven Li-ion en loodbatterijen de komende jaren de dominante technologieën.