Siemon breidt zijn assortiment high-density patchkasten uit met V800

Siemon kondigt de introductie van zijn V800-kast aan. Deze patchkast is ontwikkeld als robuuste, hoogpresterende en kosteneffectieve behuizing voor zowel high-density datacenteromgevingen als floor distributors. De V800-kast biedt niet alleen een grotere bekabelings- en apparatuurdichtheid maar garandeert tevens een goede toegankelijkheid en een uitstekende warmte-efficiency. De V800 fungeert uitstekend als zelfstandige behuizing of in een configuratie met meerdere gekoppelde kasten. Dankzij de modulaire configuratie kan deze kast worden gebruikt als bekabelings-, netwerk- of swith patchkast.

Ruimte in de V800 wordt geboden aan weerszijden van de volledig verstelbare apparatuurrails voor kabelbeheer, PDU-bevestiging of -connectiviteit aan zowel de voor- als achterzijde van de kast. Hierdoor wordt een maximaal gebruik van de ruimte bereikt binnen het kastoppervlak. Dankzij vier Zero-U-ruimten aan de voor- en achterkant van de kast kunnen halfhoge Zero-U-panelen worden bevestigd in elk van de vier kwadranten. Zero-U-panelen van 19 inch leveren elk 2U aan montageruimte, waarbij tot 16U aan extra ruimte wordt geboden voor elke combinatie van 19inch-patchpanelen of glasvezelbehuizingen.

Toegankelijkheid is een belangrijk kenmerk van de nieuwe kast en de diepteopties van 1000 of 1200 mm zijn exact, waardoor volledige toegang wordt geboden tot aangrenzende tegels onmiddellijk aan de voor- of achterkant van geplaatste kasten. Dit garandeert dat de V800 de volledige 1,2 meter gangruimte biedt, zoals aanbevolen door ISO/IEC 14763-2 en EN 50600-2-4. Dankzij de snelle ontkoppelingsfunctie kunnen de deuren snel worden verwijderd en de gehele voor- en gesplitste achterdeuren zijn volledig omkeerbaar. Gesplitste zijpanelen zorgen voor verbeterde zijtoegang, waardoor geïnstalleerde apparatuur gemakkelijk toegankelijk is. De zijpanelen hebben geïntegreerde aardings mogelijkheden via geveerde koppelingsclips, waardoor geen speciale aardings geleiders meer nodig zijn.

De V800 biedt warmte-efficiency dankzij de high-flow deuren met afgeronde hoeken en 71 procent perforatie, waardoor ze ruimschoots voldoen aan de luchtstroomvereisten van de belangrijkste actieve hardwarefabrikanten. Bovendien heeft de afdekplaat van de kast vier geïntegreerde brush guards, die ervoor zorgen dat kabels de kast in kunnen worden geleid zonder dat de thermische integriteit wordt geschaad. Er zijn nog meer warmtebeheeropties leverbaar voor de V800, zoals ventilatoren en verticale kanalen. Siemon biedt ook thermische SnapFit-blindpanelen voor niet-gebruikte ruimte in de kast om warmte-efficiency verder te optimaliseren.

De high-capacity V800-kast is leverbaar in hoogten van 42U, 45U en 48U met naar keuze een diepte van 1000 of 1200 mm. De V800 is ontworpen als lichtgewichtkast die tegelijkertijd uiterst stabiel is en die een dynamisch draagvermogen van 1021 kg en een statisch draagvermogen van 1361 kg heeft. De V800-kast kan worden gebruikt in combinatie met de standaard V600-kasten of de premium VersaPOD-kasten, die een vergelijkbaar uiterlijk hebben. De V800 heeft zijn eigen specifieke reeks accessoires, zoals diverse kabelbeheeropties, brush guards en blindpanelen.

In een reactie op het uitbrengen van de nieuwe kast toont productmanager Dave Valentukonis zich enthousiast: "De V800-kast van Siemon levert veel capaciteit, een uitzonderlijke functionaliteit en een ongekende warmte-efficiency, en is daardoor geschikt voor tal van toepassingsomgevingen. De V800 is een ideale uitbreiding van ons assortiment kasten. Ondanks de vele functies is deze kast kosteneffectief en het modulaire ontwerp van de kast maakt flexibele schaalbaarheid mogelijk. De eerste reacties waren heel positief en er is vanuit de markt enorm veel belangstelling voor deze kastoplossing."

 
Dossiers