Markt voor datacenter netwerkadapters is in Q2 2014 gestegen

De wereldwijde markt voor datacenter netwerkadapters is in het tweede kwartaal van 2014 met 3% gestegen tot een omzet van 87,7 miljoen dollar. De markt bestaat uit internet small computer system interface (iSCSI) netwerkadapters, converged netwerkadapters (CNA's) en universele netwerkadapters. CNA's zorgen binnen de markt voor de meeste omzet.

Dit blijkt uit cijfers van Infonetics, dat de status van de markt in kaart heeft gebracht. Het bedrijf concludeert dat QLogic een belangrijke speler is geworden op de markt. Het bedrijf heeft onlangs de netwerkadapter-afdeling van Brocade en Ethernet controller-afdeling van Broadcom overgenomen. Door deze overnames heeft QLogic nu het twee na grootste marktaandeel in handen. Cisco staat op de tweede positie. Intel doet het dit jaar erg goed en zag de omzet uit datacenter netwerkadapters stijgen met een kwartaal-op-kwartaal groei van 17%.

SAN fibre channel

Storage area network (SAN) fibre channel switches en adapters hebben in het tweede kwartaal van 2014 593 miljoen dollar opgeleverd. Dit is 0,2% meer dan in het eerste kwartaal van 2014. Echt positief zijn de cijfers echter niet, aangezien ten opzichte van het tweede kwartaal van 2013 een daling van 4% genoteerd moet worden.

16G was in het tweede kwartaal verantwoordelijk voor bijna de helft van alle omzet uit fibre channel. Desondanks blijft de negatieve trend in de fibre channel-markt zich voortzetten. Brocade blijft de marktleider in dit segment. 69% van de omzet uit fibre channel SAN van het bedrijf wordt gegenereerd met 16G. Ook Cisco heeft onlangs 16G op zijn vaste switches geïntroduceerd. Dit zorgt voor een kleine stijging in omzet voor het technologiebedrijf.

infonetics.png

Lees ook
Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

De applicaties die we elke dag gebruiken veranderen en worden veeleisender waar het om infrastructuur. Er moeten meer gegevens in realtime worden verwerkt, met een lagere latency. Er is aanzienlijk meer symmetrie nodig om grote hoeveelheden oost-westverkeer te ondersteunen. Bovendien is er een sterk toegenomen behoefte aan flexibiliteit.

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Eerder investeerde al Amerikaanse en Scandinavische energiebedrijven in der datacentersector, nu zien we hetzelfde fenomeen ook in Spanje. Het Spaanse energiebedrijf Iberdrola streeft namelijk naar een uitbreiding van zijn activiteiten

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.