Elinex voorziet Nedzone als eerste datacenter van Huawei UPS oplossingen

Elinex Power Solutions uit Ridderkerk, leverancier van noodstroomoplossingen en service verlenend bedrijf binnen deze sector, kondigt aan dat zij een contract heeft afgesloten met Datacenter Nedzone uit Steenbergen voor de eerste levering van een modulaire Huawei UPS oplossing binnen een commercieel datacenter in Nederland.

De installatie,te starten in november 2014, voorziet in vervanging van bestaande UPS apparaten met de innovatieve Huawei 5000E oplossingen. Dankzij modulaire opbouw is gekozen voor een 4 tal 320kVA racks met een totaal aansluitbaar vermogen van 640kVA per feed (2N). De heer Huub van Raamsdonk, directeur Elinex, geeft aan; "Dit concept sluit precies aan op de behoefte van Datacenter Nedzone, namelijk verhoging van het elektrisch vermogen naar de toekomst dankzij schaalbaarheid door middel van de modulaire bouwstenen. Met deze de 40KWatt Powermodules (3U hoog) bieden we een oplossing met een hoge betrouwbaarheid, energie efficiëntie (96%) en een eenvoudige snelle service".

Datacenter Nedzone, ISO27001-2005 gecertificeerd, is sinds 1999 actief en vervult regionaal een rol als publiekelijk datacenter, maar ook als colocatie voor datacenters elders in Nederland en België. De te leveren diensten liggen op hetzelfde niveau als de grotere datacenters in de randstad, maar dankzij de regionale ligging heeft Datacenter Nedzone het voordeel makkelijk bereikbaar te zijn voor haar klanten. De heer Arco van Bezooijen, directeur van Datacenter Nedzone; "Elinex is al jaren onze partner voor noodstroomoplossingen inclusief de daarbij behorende infrastructuur. Wij zijn overtuigd geraakt van de voordelen van het zeer compacte en modulaire principe, de eenvoudige service en daar komt bij, dankzij het lage energieverbruik komen deze apparaten in aanmerking voor de Energie Investerings Aftrek."

Huawei is een wereldwijd leider op het gebied van informatie en communicatie technologie en levert hiervoor producten en oplossingen. Met een omzet van inmiddels 40 miljard USD is Huawei actief in de carrier markt en de enterprise markt. Dankzij de vele raakvlakken heeft Huawei zich razendsnel kunnen ontwikkelen op het gebied van UPS oplossingen en biedt zij een productportfolio welke zich qua performance en kwaliteit kan meten met alle grote westerse aanbieders op dit gebied. Sinds 11 juni 2014 is Elinex Power Solutions aangesteld als eerste Value Added Partner van Huawei binnen West-Europa.