Victron helpt onbalans in accubanken te corrigeren

victron-battery-balancer

Victron Energy, leverancier van stroomvoorzieningsoplossingen, lanceert de nieuwe Battery Balancer. Niet alle accu's zijn hetzelfde. Indien meerdere accu's tot één grote accubank worden gecombineerd kunnen de verschillen tussen accu's problemen veroorzaken die de levensduur kunnen verkorten. De Battery Balancer voorkomt dit door actief de onbalans te corrigeren. Indien desondanks een te grote afwijking ontstaat slaat de Battery Balancer automatisch alarm.

Accu's kunnen worden gebruikt in seriesets en zowel serie als parallel geschakelde accubanken. Het kan hierbij gaan om accu's met een spanningswaarde van 24 V, 48 V of hogere. Bij het gebruik van een serieset of in serie of parallel geschakelde accubank om verschillende spanningen en Ah-waarden door afzonderlijke 12 volt-accu's te creëren ontstaan hierdoor verschillende klemspanningen bij elke accu. De accu's raken hierdoor in onbalans.

Hoog stroomverbruik

Daarnaast worden steeds hogere eisen gesteld aan accu's aangezien deze apparatuur met een hoog stroomverbruik moeten kunnen aandrijven. In combinatie met de onbalans in accu's vergroot dit de kans dat een accuset of accubank voortijdig kapot gaat. Door de onbalans te corrigeren met de Victron Battery Balancer wordt de levensduur van accu's dan ook vergroot.

De Battery Balancer vormt een aanvulling op de Victron Energy BMV-702 accumonitor, die eerder dit jaar werd geïntroduceerd. Dit apparatuur geeft zowel de laadstatus als spanningswaarden weer en bewaakt de middelpuntspanning.

Meer over
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.