Stulz lanceert Cybercool2 chiller

Cybercool2 Stulz

Stulz heeft tijdens een event in Zandvoort een nieuwe chiller-lijn gelanceerd: de Cybercool2. De chillers kenmerken zich volgens het bedrijf door zeer goede energie-efficiency waarden (EER) en de betrouwbaarheid.

“De Cybercool2 is de opvolger van de eerste CyberCool-serie”, vertelde Jürgen Römer, Head of Product Management Chillers van Stulz bij de introductie in Zandvoort. “De doelgroep van de CyberCool2-lijn wordt voornamelijk gevormd door datacenters. De belangrijkste kenmerken van deze chillers zijn de zeer goede energie-efficiency waarden (EER) en de betrouwbaarheid. Deze hoge EER-waarden worden onder andere bereikt door het toepassen van zo groot mogelijke condensors (microchannel) gecombineerd met zeer efficiënte compressoren en ventilatoren.” Ook is veel aandacht besteed aan optimalisatie van de luchtstromingen door de unit, vertelde Römer, waardoor het door de condensorventilatoren te overwinnen drukverschil tot een minimum wordt beperkt.

Capex/Opex

Uiteraard zorgt het toepassen van al deze techniek voor een wat hogere investering (Capex), echter door de lage operationele kosten (Opex) kunnen terugverdientijden van 2 tot 3 jaar worden gerealiseerd.

Productrange

De productrange loopt van 54 kW tot en met 1.4 MW. De CyberCool2 kan optioneel worden voorzien van vrije koeling. Het standaard watertemperatuurtraject bedraagt 18/12 °C. Optioneel zijn trajecten tot 31/25 °C mogelijk. Door de zo groot mogelijk uitgevoerde vrije koeling-batterij kan er al hoog rendement uit de vrije koeling-batterij worden gehaald bij een buitenluchttemperatuur van twee graden onder het retourwater setpoint.

Werkingsgebied

De chillers hebben een groot werkingsgebied (-25 tot + 55C) en zijn leverbaar met vele opties. Een voor datacenters zeer aantrekkelijke optie is de mogelijkheid van een snelle herstart naar spanningsuitval. De installatie kan dan binnen 1 à 2 minuten weer 100 procent van zijn koelvermogen leveren. Tevens kan de chiller worden voorzien van wegklapbare condensorfans, dit geeft makkelijk toegang tot de condensors en dus een aanzienlijke besparing op de onderhoudstijden. Afhankelijk van het gekozen model worden de units geleverd met scroll compressoren en plaatverdampers of schroefcompressoren in combinatie met een shell en tube verdamper.

De chillers zijn leverbaar in een luchtgekoelde uitvoering en worden gefabriceerd bij Stulz GmbH in Hamburg.

Lees ook
Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)

Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.