HP lanceert ProLiant m400 en m800 ARM-gebaseerde modules voor Moonshot serverplatform

m800cartridge_LF

HP lanceert twee ARM-gebaseerde modules voor zijn Moonshot high-density serverplatform: de HP ProLiant m400 en ProLiant m800. Hiermee is HP het eerste bedrijf dat een energiezuinig alternatief lanceert voor Intel's x86 servers. Oracle ondersteunt ontwikkelaars bij het overzetten van bestaande apps naar het 64-bit platform en de ontwikkeling van nieuwe apps.

ARM-gebaseerde processors worden al lange tijd gezien als een alternatief voor Intel's x86 servers. Het ontbrak tot nu toe echter nog aan daadwerkelijke producten die beheerders konden implementeren in hun datacenter. HP brengt hier met de introductie van de m400 en m800 verandering in.

m400 module

De m400 module is bedoeld voor het leveren van webcontent met een hoge snelheid. De module is gebaseerd op de X-Gen Server on a Chip van Applied Micro Circuits. De m400 wordt geleverd met de distributie Canonical Ubuntu Linux en wordt geleverd met de tools Juju en Metal-as-a-Service geïnstalleerd.

De m800 module is gericht op het snel verwerken van grote hoeveelheden data. De module is uitgerust met een Keystone ARM-gebaseerde SoC's van Texas Instruments. Iedere SoC is uitgerust met vier ARM Cortex A-15 kernen en is voorzien van geïntegreerde digital signal processors. De m800 modules worden eveneens geleverd met de distributie Canonical Ubuntu Linux. HP 2D Torus Mesh Fabric is samen met Serial Rapid I/O vooraf geïnstalleerd op de m800.

Meer over
Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)