Bouw van datacenter voor TelecityGroup in Amsterdam gaat van start

caransa-datacenter-watergraafsmeer

De bouw van het nieuwe datacenter van Caransa Groep in Amsterdam is begonnen. De eerste paal ging op 10 september de grond in. Het datacenter wordt vanaf 2016 in gebruik genomen door TelecityGroup.

Alexandra Schless, Vice President Western Europe van TelecityGroup en Maurits Caransa van Caransa Groep gaven samen het startschot voor de bouw. Het gaat om een datacenter dat wordt gebouwd door Caransa Groep in het Science Park in Watergraafsmeer. TelecityGroup heeft voor de locatie een huurcontract afgesloten met een looptijd van 25 jaar. Het datacenter moet in 2016 worden opgeleverd.

16.000 m2

Het datacenter krijgt een totaaloppervlak van 16.000 m2. De locatie wordt op het hoogste punt 72 meter hoog, met verdiepingshoogtes van 5,4 meter. Het datacenter wordt voorzien van een WKO-installatie. Het gebouw is ontworpen door Rosbach Architects die in zijn ontwerp de zichtlijnen uit het stedenbouwkundig plan van het Science Park heeft gevolgd. Als constructeur is Royal Haskoning / DHV ingeschakeld.

Tijdens het bouwproces moet het huidige datacenter, dat op dezelfde locatie is gevestigd, operationeel blijven. In de eerste fase wordt het nieuwe gebouw daarom over het bestaande gebouw heen gebouwd. Dit zorgt voor een complexere constructie, aangezien een deel van de fundering om het bestaande gebouw heen gebouwd zal moeten worden. Mede hierdoor worden in totaal 256 palen met een gemiddelde diameter van 1 meter geboord.

Twee fases

De oplevering van de eerste fase vindt naar verwachting medio december 2015 plaats. Hierna kunnen de technische installaties worden ingebouwd, waarna het gebouw in 2016 in gebruik kan worden genomen. De tweede bouwfase start eveneens in 2016, waarin het huidige datacenter bij de nieuwbouw wordt betrokken. Het complete datacenter zal eind 2018 / begin 2019 volledig gereed zijn.

Meer over
Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)