AMS-IX USA lanceert PoP in San Francisco Bay Area

AMS-IX USA lanceert de eerste point-of-presence (PoP) van AMS-IX Bay Area in Digital Realty's 365 Main Street faciliteit. AMS-IX Bay Area is volledig gebaseerd op de neutrale en gedistribueerde formule van AMS-IX in New York en Amsterdam, op dit moment de grootste internet connectivity hub ter wereld. AMS-IX kent bijna 700 aangesloten partijen en een piek in het internetverkeer die bijna de grens van 3 Tb/s bereikt.

De opening van AMS-IX Bay Area past binnen de strategie van AMS-IX om internetknooppunten te bouwen op wereldwijde hublocaties. De organisatie hoopt hierdoor meer groei te kunnen bewerkstelligen voor AMS-IX in Amsterdam. Daarnaast kan een neutrale en gedistribueerde internet exchange complexiteit en bijkomende kosten reduceren en hierdoor veel waarde toevoegen aan de interconnectiemarkt in San Francisco.

Potentiële klanten

Veel potentiële klanten van AMS-IX bevinden zich in de regio San Francisco/San José. Onder andere veel datacenters zijn in de regio gevestigd. Een gedistribueerde exchange op basis van dit Europese model levert klanten een keuze aan connectiviteitsopties op. Ook hebben aangesloten partijen de mogelijkheid om internetverkeer uit te wisselen met aangesloten partijen in een ander datacenter. AMS-IX stelt dat de regio veel potentie biedt en oriënteert zich daarom nu alvast op de opening van een tweede PoP.

Dankzij de nieuwe PoP in de 365 Main Street-faciliteit van Digital Realty in San Francisco kan de colocatiefaciliteit extra peering-mogelijkheden bieden aan klanten. Partijen die verbonden zijn met het platform van AMS-IX Bay Area hebben de mogelijkheid om hun netwerkconnectie aan te leggen en/of uit te breiden binnen een veilige, moderne en ruime interconnectiefaciliteit. Tegelijkertijd hebben zij te maken met lagere latency en transitiekosten doordat zij een directe aansluiting hebben met AMS-IX Bay Area.

Meer over
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.