HARTING Quality and Technology Center onderzoekt de wereld van morgen!

Na een jaar bouwen is het HARTING Quality and Technology Center (HQT) op 27 juni 2014 officieel geopend.Bij de realisatie van het nieuwe HQT heeft HARTING gekozen voor een transparant, architectonisch concept. Zo kan, in een inspirerende omgeving, een open uitwisseling van ideeën plaatsvinden. De campusopzet is flexibel en maakt het mogelijk om verder uit te breiden met nieuwe testopstellingen en het creëren van nieuwe omgevingen.

2014-06-27_HQT_AußenDe familie Harting, in hun hoedanigheid als eigenaar en managers van het bedrijf, verwelkomde op 27 juni een groot aantal vertegenwoordigers uit de wereld van politiek en bedrijfsleven in het hoofdkwartier in Espelkamp. In het HQT, dat zich kenmerkt door een indrukwekkend, architectonisch concept, gaat HARTING nieuwe technologieën onderzoeken en de kwaliteitsproducten en oplossingen voor de wereld van morgen ontwikkelen.

“We willen de toekomst vormgeven met technologie voor mensen. Met de opening van het HARTING Quality and Technology Center hebben we hierbij een beslissende stap vooruit gezet“, legt Margrit Harting, Senior Vice President en Partner uit. Dietmar Harting, voorzitter van de raad van bestuur en partner, bracht in zijn toespraak kwaliteit en technologie naar voren als de drijvende krachten achter innovatie en groei. “Het nieuwe HQT gaat een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteitsgaranties voor de hele Technology Group.”

Dr. Frank Brode, lid van de raad van bestuur en verantwoordelijk voor kwaliteit en nieuwe technologie, spreekt ook over positieve toekomstige aspecten. “Met de oprichting van het HQT hebben we een bewuste keuze gemaakt voor een transparant architectonisch concept om een open uitwisseling van ideeën onder te brengen. Bij de bouw is gewerkt met moderne technieken. In het HQT is een nieuw energieconcept gerealiseerd. De LED-verlichting met draadloze technologie heeft een voorbeeldfunctie voor de andere gebouwen”, aldus Dr. Brode. Het HQT heeft een oppervlak van 3.500 vierkante meter en biedt ruimte aan 100 specialisten voor het testen van nieuwe technologieën en toepassingen. 

Onderzoek naar de wereld van morgen!

Het HQT is onderdeel van de HARTING Corporate TechnologyServices (CTS). Het HQT is een erkend laboratorium voor de kwalificatie van elektromechanische en elektronische transmissiesystemen en verantwoordelijk voor de conformiteitsbeoordeling van HARTING-producten.

Er worden HARTING-producten getest op maximale veiligheid en betrouwbaarheid voordat deze in productie worden genomen. Processen en systemen worden getest voor deze in de praktijk worden geïmplementeerd. In de ontwikkelingsfase van elk product heeft HARTING een kwaliteitsprofiel gedefinieerd, dat hoger is dan de gebruikelijke normen. Het HQT ondersteunt de productontwikkeling en productkwalificatie van de hele HARTING Groep op basis van de allerhoogste kwaliteitseisen.

Het HQT is geaccrediteerd volgens DIN ENISO/IEC17025 voor het testen van elektromechanische componenten, glasvezel- en elektronische transmissiesystemen, geometrie en materiaal eigenschappen, maar ook voor EMC-testen ten behoeve van CE-markering.

Doelstellingen van het HQT

  • Een efficiënte en effectieve kwalificatie van processen en producten door het meten en testen van technologieën en competenties
  • Het bieden van ondersteuning aan de Global Business Units vóór de marktintroductie van producten door een vroegtijdige bijdrage in de ontwikkelingsfase
  • De ontwikkeling en implementatie van innovaties door samenwerking met universiteiten, onderzoekscentra en instituten
  • Het geven van marketingsupport door presentaties en kennisoverdracht bij klanten
   

 

Dossiers