Geïntegreerde warmtewisselaar in de serverrack deur

Schaefer4-246x300

Schäfer IT-Systems heeft een warmtewisselaar voor directe koeling van server racks ontwikkeld. Het product met de naam ClimaDoor is een lucht-water-warmtewisselaar bestemd om de warmtelast van de servers in de kasten te koelen. De ClimaDoor is geïntegreerd in de achterdeur van de serverkast. Door het elimineren van de gebruikelijke ruimte koelventilator is de ClimaDoor extreem energiezuinig en biedt koelcapaciteit van maximaal 35 kilowatt.

De configuratie van ClimaDoor kan worden ingezet zodat thermische belasting in de omringende server ruimte niet hoeft worden afgevoerd. De koeling vindt plaats wanneer de warme lucht van de server door de warmtewisselaar in de achterdeur van de serverkast stroomt. De luchtstroom wordt dus gegenereerd door de server. De warmtewisselaar is voor koeling bij een werkdruk van maximaal 10 bar.

De ClimaDoor warmtewisselaar bestaat uit koperen pijpen en aluminium vinnen, het geheel is 90-160° scharnierend waardoor de deur draaibaar is. Het leeggewicht is 26,6 kilogram. De maximale volume vulling is 10,3 liter. ClimaDoor is geschikt voor montage in deuren met afmetingen van 700 en 800 breed en hoogtes van 43 of 47 hoogte eenheden. Diepte van de deur is 150 mm. Andere afmetingen zijn op aanvraag leverbaar.

 
Dossiers