Eerste leaf switch met 100 GbE uplinks

Arista Networks introduceert de 7280E serie ‘leaf’ switches en extra monitoring- en automatiseringsfunctionaliteit voor softwarematige cloud computing oplossingen. Deze nieuwe serie switches met 100GbE-uplinks biedt een extra diepe buffercapaciteit, om de prestaties van applicaties te verbeteren. Verder vergroten ze de flexibiliteit, programmeerbaarheid en visibiliteit van het hele netwerk. Gelijktijdig introduceert Arista de EOS Smart System Upgrade (SSU) voor ‘spine’ en ‘leaf’ switches. Daarmee kunnen bedrijven zonder onderbreking software-upgrades doorvoeren in hun totale netwerkinfrastructuur. Het automatiseren via EOS minimaliseert ook de upgradeperiode en verhoogt de beschikbaarheid naar 24x7x365, voor alle applicaties.

De 7280E serie breidt het ‘leaf’ switches portfolio van Arista uit met 1.000 keer grotere buffers voor netwerkpakketten, in vergelijking tot gangbare 'top-of-rack' switches. Deze functionaliteit om overbelasting van het netwerk te voorkomen is een ideale oplossing voor zware en kritische applicaties, zoals IP-storage, Big Data en live video. Hetzelfde EOS dat draait op alle Arista producten (inclusief deze nieuwe switches), biedt ook ondersteuning voor VXLAN, LANZ, DANZ en Arista Tracers. Daarmee kunnen klanten hun totale operationele kosten aanzienlijk verlagen.

“De eBay storage-omgeving is zeer netwerkintensief en vereist switches met deze eigenschappen”, zegt Russ McElroy, senior manager van eBay Marketplaces en PayPal. “De nieuwe Arista 7280E 10/40/100 GbE-systemen hebben extra diepe buffers en zijn geoptimaliseerd voor zware toepassingen als storage.”

TAP aggregatie en zichtbaarheid

De Arista Data Analyzer (DANZ) functionaliteit, die realtime monitoring biedt bij 10/40/100 GbE met terabit capaciteit, is vanaf nu ook beschikbaar voor de 7500E modulaire ‘spine’ switches. Het EOS is onder andere uitgebreid met een TAP Aggregation Manager, Deep Packet Inspection (DPI) en geavanceerde controles, zodat netwerkoperators exact het netwerkverkeer kunnen selecteren dat zij willen volgen. De toegevoegde OpenFlow 1.3 ondersteuning voor de 7500E serie, biedt aan R&D-centra en universiteiten de mogelijkheid om 100 GbE-netwerken te implementeren die met Internet2 zijn verbonden voor bulk datatransmissies.

75% minder glasvezels nodig

Arista heeft ook een industriestandaard transceiver geïntroduceerd, die 40 GbE over één paar multi-mode of single-mode glasvezels mogelijk maakt, waardoor de migratiekosten van 10 naar 40 GbE aanzienlijk wordt verlaagd. Deze universele QSFP-transceiver heeft een bereik van 150 meter over multi-mode en 500 meter over single-mode glasvezels en is compatibel met IEEE LR4 gebaseerde apparatuur.