Markt voor modulaire datacenters is in 2019 19,2 miljard dollar waard

euros

De markt voor modulaire datacenters groeit de komende jaren hard. De markt is dit jaar naar verwacht 4,8 miljard dollar waard en groeit naar 19,2 miljard dollar in 2019. De markt maakt jaar-op-jaar een groei door van 31,9%.

Dit voorspelt MarketsandMarkets. Het bedrijf verwacht dat de snelheid waarmee modulaire datacenters zich ontwikkelen op het gebied van energiebesparingen, koelefficiëntie en dichtheid van IT-apparatuur de groei in de markt zal aandrijven. De markten in Europa en Noord-Amerika zullen naar verwachting de grootste omzetcijfers opleveren.

Voordelen van modulaire datacenters

MarketsandMarkets stelt dat modulaire datacenters ideaal zijn om allerlei uitdagingen op de datacentermarkt aan te pakken. Zo kunnen modulaire datacenters in slechts enkele weken volledig beschikbaar zijn, iets waar in de markt volgens het onderzoeksbureau veel behoefte aan is. Daarnaast helpen modulaire datacenters in te spelen om de behoefte aan een efficiënter gebruik van de beschikbare ruimte en bieden de omgevingen de mogelijkheid snel extra capaciteit toe te voegen.

Andere voordelen van modulaire datacenters zijn de mogelijkheid de Power Usage Effectiveness continu te updaten. Het datacenters kan immers eenvoudig worden voorzien van de nieuwste energiezuinige technologieën.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)