Slim energiebeheersysteem voor converged en hyper-converged infrastructuren

21817 Eaton CI Image 200mmsmall

Eaton introduceert deze maand de baanbrekende Intelligent Power Pod™. Het power management bedrijf zet hiermee nieuwe standaarden voor het energiebeheer van gevirtualiseerde IT-omgevingen.

Eaton’s Intelligent Power Pod is een geïntegreerd energiebeheersysteem speciaal ontwikkeld voor moderne IT-architecturen, waaronder converged en hyper-converged infrastructuren. Het systeem omvat back-upvoeding (UPS), stroomverdeling (PDU), energiebeheer, behuizing en ondersteunende dienstverlening. Het systeem biedt de bedrijfscontinuïteit en flexibiliteit die IT-professionals nodig hebben, door hen een betrouwbare fysieke infrastructuur te bieden. Daarbij inbegrepen is de volledige integratie met hypervisors om de migratie van gevirtualiseerde apparatuur te automatiseren. Virtuele machines worden hierdoor tijdens een stoomstoring automatisch verplaatst naar de cloud of een back-up locatie. Converged oplossingen zijn vervolgens beschermd, beheerd en intelligent; ze werken ononderbroken, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

“De eerste prioriteit van de huidige IT- en datacentermanagers is ervoor te zorgen dat bedrijfskritische applicaties continu blijven draaien, zelfs bij een stroomstoring”, aldus Cyrille Brisson, vice president EMEA bij Eaton Power Quality. “Zij willen geen complexe individuele bescherming tegen stroomuitval, of componenten voor energiebeheer die veel tijd en deskundigheid vragen om te beheren. Ze zijn juist op zoek naar een uitgebreide en simpele oplossing. De nieuwe Intelligent Power Pod biedt deze tools, niet alleen voor de behuizing en back-upvoeding van IT-apparatuur, maar ook ten behoeve van gecentraliseerde power management monitoring via het virtualisatie dashboard.”

Eaton's Intelligent Power Pod biedt back-upvoeding, geschikt voor virtualisatie. De oplossing is aangepast aan de behoeften van de gebruiker, met voorzieningen voor het vrijwel direct controleren en veranderen van de configuratie en status. Betrouwbare energiedistributie completeert de noodstroomvoorziening. Hierdoor is nauwkeurige monitoring van het energieverbruik mogelijk en wordt remote management van IT-apparatuur ondersteund, inclusief schakelen en herstarten. De Intelligent Power Pod behuizing bestaat uit Eaton’s bewezen en gewaardeerde programma IT racks. Deze bieden solide bescherming voor de erin gemonteerde IT-apparatuur en leveren tevens uitstekend airflow management, waarmee energiekosten kunnen worden geminimaliseerd.

De krachtige en intuïtieve Intelligent Power™ software integreert volledig met hypervisors en virtuele machinemanagementsystemen, waaronder VMware vCenter, vSphere vMotion en Citrix XenCenter. Dit betekent dat gebruikers via één dashboard eenvoudig en efficiënt hun volledige IT-installatie kunnen beheren en controleren, inclusief de energie infrastructuur. De Intelligent Power Pod heeft bovendien een voorziening voor het activeren van een automatische migratie van virtuele servers tijdens stroomuitval. Hierdoor kunnen deze worden verplaatst naar een back-up locatie of naar de cloud, waardoor de bedrijfscontinuïteit gehandhaafd blijft.

De Intelligent Power Pod wordt aangevuld met ondersteunende diensten die gebruikers helpen hun power management infrastructuur te beschermen en deze voortdurend in topconditie te houden.

Eaton heeft nauw samengewerkt met bedrijven als Cisco, NetApp, EMC en VMware om ervoor te zorgen dat zijn energiebeheersysteem geschikt is voor het volledige converged infrastructure aanbod. Zo integreren de oplossingen onder andere met Unified Computing System™ servermanagement en netwerkapparatuur van Cisco, VMWare software en NetApp opslagapparatuur, en ondersteunt het de vereisten van converged infrastructuur oplossingen als FlexPod, FlexPod Express en EMC’s VSPEX.