Quanza levert Molex-bekabelingsoplossingen met 25 jaar garantie

Quanza Engineering, specialist in hoog beschikbare IT-infrastructuren, heeft zich gekwalificeerd als partner van Molex Premise Networks. Met de hoogwaardige bekabelingsoplossingen van Molex levert Quanza een gegarandeerd en robuust fundament voor bedrijfskritische IT-infrastructuren. De prestaties van door Quanza geïnstalleerde en door Molex geteste bekabelingen worden 25 jaar gegarandeerd.

Getrainde Quanza-technici installeren de bekabeling volgens richtlijnen van Molex. Daarna testen zij elk circuit van begin tot eind met speciale meetapparatuur. Molex controleert of er aan alle eisen is voldaan en geeft vervolgens 25 jaar fabrieksgarantie op de prestaties van het systeem. Quanza´s samenwerking met Molex Premise Networks betekent dat Quanza een sterk aanbod heeft voor de onderste, essentiële laag van de OSI-stack: ”De strategie van Quanza is om voor elke laag in de IT-infrastructuur samen te werken met een partner die een A-status heeft”, zegt Frans ter Borg, directeur van Quanza. ”Met Molex legt Quanza wat betreft de fysieke laag van de OSI-stack een stevig fundament onder waardevolle, bedrijfskritische infrastructuren. Wij kunnen ook onze klanten in datacenters aansluiten met gegarandeerd hoogwaardige en betrouwbare bekabelingsoplossingen van Molex.”

Molex MIIM

Uniek aan Molex is het MIIM-monitoring systeem: een DCIM datacenter infrastructuur beheersysteem voor het beheer van de fysieke netwerklaag. Daarmee houden technisch beheerders met behulp van actieve patchpanelen op afstand, zicht op de complete kabelinfrastructuur, inclusief de daarop aangesloten apparatuur. Het systeem is uiterst betaalbaar en verdient zich gemiddeld binnen twee jaar terug. “Quanza Engineering is voor ons een belangrijke partner in het datacentersegment. Binnen dit segment verwachten wij de komende jaren een groei van ruim tien procent”, zegt Frank van Kessel, van Molex in de Benelux. “De technische kennis en vaardigheden van Quanza om IT-systemen te installeren en te testen, zijn uiterst waardevol voor de Molex-gebruikers.”

 
Meer over
Lees ook
Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Hyperscale- en edge-datacenters installeren of upgraden verbindingen naar 400G en 800G (2x400G), voor de overstap naar een server- en spine-leaf-architectuur. Daarbij zijn er verschillende MMF- en SMF-transceiveropties om uit te kiezen en kijkt men tevens naar multimode parallelle optica voor netwerkconnectiviteit op korte afstand.

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

De groei en toenemende complexiteit van IT-systemen en cloudservices, ongeacht het bedrijf en de markt waarin u werkt, blijft de behoefte aan netwerkinfrastructuur stuwen. Oplossingen voor die infrastructuur, zoals optische distributieframes (ODF's), moeten meegroeien en evolueren met de organisatie, en tegemoetkomen aan steeds compactere en daard1

Herziene NEN 8012: meer duidelijkheid over brandveiligheid van kabels

Herziene NEN 8012: meer duidelijkheid over brandveiligheid van kabels

Op 7 juli 2023 is de vernieuwde NEN 8012 over de keuze van leidingtypes gepubliceerd. Deze revisie zorgt voor een afstemming met het aangepaste Bouwbesluit uit 2020, en presenteert een vereenvoudigde norm die de toepassing ervan gemakkelijker maakt.