Panduit neemt DCIM-leverancier SynapSense over

Panduit, leverancier van fysieke infrastructuur, neemt SynapSense over. SynapSense is leverancier van Data Center Infrastructure Management (DCIM)-oplossingen. SynapSense richt zich op het beheren van risico's die thermische energie met zich meebrengt en het realiseren van energiebesparingen op de koeling.

SynapSense is gespecialiseerd in draadloze monitoring en beheersystemen voor koelinstallaties. Het bedrijf richt zich op datacenter van zowel grote bedrijven als service providers. De automatiseringstechnologie van het bedrijf helpt bedrijven monitoring en koeling te optimaliseren. Deze technologie wordt als aanvulling op de mogelijkheden van Panduit op het gebied van stroomvoorzieningen, asset management en connectiviteit.

De producten van SynapSense zijn op dit moment alleen in de Verenigde Staten, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland leverbaar. Het bereik van de producten wordt door de overname flink uitgebreid. Panduit wil de oplossingen van SynapSense wereldwijd beschikbaar maken.

Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Allegro Packet integreert Hawkeye Agent in Network Multimeter

Allegro Packet integreert Hawkeye Agent in Network Multimeter

Als onderdeel van een een langer lopende samenwerking tussen Allegro Packets en Keysight is nu opnieuw een gezamenlijke oplossing ontwikkeld. Het resultaat is de integratie van de Keysight Hawkeye Agent in de Allegro Network Multimeter als onderdeel van release 4.1.