Nieuw product voor analyseren netvoedingskwaliteit

In moderne datacentra is er behoefte aan een allesomvattende, grondige kennis van totale energie-efficiëntie van de apparatuur, zodat de operationele kosten worden verminderd en aan de steeds strengere milieueisen kan worden voldaan. Als antwoord hierop heeft Livingston een nieuw product voor het analyseren van netvoedingskwaliteit toegevoegd. Het bedrijf biedt nu zijn klanten de hoogst geavanceerde Dent ELITEpro XC aan - een complete oplossing voor een precieze bewaking van het stroomverbruik en de registratie van de belangrijkste prestatiegegevens, zodat managers van datacenters de efficiëntie van hun installaties kunnen optimaliseren. Dit apparaat kan de gegevens van het stroomverbruik registreren, opslaan en analyseren aan de hand van spanning en stroomsterktegegevens met een typische nauwkeurigheid van <0.2%.

Dit 4-kanaals analyse-apparaat kan stroomsterkten tot 6.000A verwerken en is geschikt voor zowel enkel- als driefasige systemen van 80-600V fase naar fase (AC of DC). Het heeft een configureerbaar invoerbereik voor spanning (0 tot 10V DC) of stroomlus (0‑20mA en 4‑20mA) transducers. Er wordt een golfvormige bemonsteringsfrequentie van 12kHz ondersteund, waarbij zowel real-time spanning als stroomsterkte kunnen worden getoond, met daarnaast ook harmonischen. De registratie-intervallen kunnen door de gebruiker zelfs tot 1 seconde worden ingesteld, zodat de test-ingenieur een hoge mate van flexibiliteit heeft. Het 16MByte permanente geheugen is goed voor vele maanden opnametijd (genoeg voor metingen met een interval van 2 minuten gedurende maximaal 160 dagen). Het zeer intuïtieve, maar toch uiterst effectieve op Windows gebaseerde ELOG™ software pakket maakt een snelle en gemakkelijke gegevensverzameling en onderzoek mogelijk. Het ondersteunt de export van gegevens naar vrijwel elk analyseprogramma. Aansluitingen zijn mogelijk via een snelle USB interface en standaard Ethernet poorten. Via de optionele WiFi functie kan gegevensuitwisseling over 2,4 GHz draadloze netwerken plaatsvinden.

"Bij het meten van stroomverbruik in datacenters en soortgelijke toepassingen is het meestal nodig om gelijktijdig gegevens op verschillende testpunten te verzamelen, waardoor er meerdere testers in die periode nodig zijn", zegt Reinier Treur, Global Marketing Director van Livingston. "Dit betekent een aanzienlijke investering als de apparatuur moet worden gekocht. Daarentegen biedt huren dezelfde resultaten, maar zal financieel veel aantrekkelijker zijn, omdat alle apparatuur alleen maar financiële consequenties heeft voor de tijd dat ze worden gebruikt".

De ELITEpro XC wordt geleverd in een stevige, compacte (met afmetingen van slechts 21,6 cm x 6,3 cm x 4,7 cm) en lichtgewicht (weegt maar 340 g) behuizing. Met het inzetten van deze zeer geavanceerde apparatuur kunnen managementteams in datacenters toegang krijgen tot de gedetailleerde informatie die ze nodig hebben om gebieden waar een te hoog energieverbruik optreedt te kunnen identificeren. Vervolgens kunnen deze problemen worden opgelost, zodat de dagelijkse overhead wordt geoptimaliseerd en voldaan wordt aan wettelijke regelgeving.

Dossiers