Modern datacenter vereist weldoordachte keuzes

eaton

Op 11 maart 2014 vond in Hengelo de tweede Eaton Technodag rond datacenters plaats. Ruim tachtig bezoekers namen deel aan een lezingenprogramma dat geheel in het teken stond van de keuzes die datacenter managers en datacenter-ontwerpers moeten maken als zij investeren in nieuwe of bestaande computerruimtes.

De gehele dag stond in het teken van de vele keuzes die bij het ontwerpen van een datacenter komen kijken. Daarbij ging het uiteraard om beslissingen die genomen moeten worden ten aanzien van de elektrische installatie - denk aan het zeker stellen van selectiviteit - maar ook als het om koeling gaat. Koelen is immers meer dan ‘enkel en alleen’ een technische kwestie. Het heeft ook te maken met strategische en tactische keuzes. Het kan echter ook nuttig zijn om te overwegen om dit soort keuzes geheel uit te besteden. Dat is het geval als gekozen wordt voor een modulair opgebouwd datacenter. In dat geval heeft de leverancier een groot aantal van de vraagstukken op e- en w-gebied reeds gemaakt.

De Technodag gaf de deelnemers tevens de mogelijkheid om de productiefaciliteiten van Eaton in Hengelo te bezichtigen. Maar ook de R&D-activiteiten kwamen aan de orde, met name als het om de kortsluitproeven gaat in het Prof. Ir. Damstra-laboratorium dat zich op het complex van Eaton in Hengelo bevindt.

 
Dossiers